Kotikukkula

Mielen Päällä -tiimin Stressivapaa viikonloppu -retriitti 24.-25.2.2018

Mielen Päällä – Stressivapaa viikonloppu -retriitti
on tarkoitettu Sinulle, joka kamppailet jaksamisen, turhautumisen ja stressin kanssa. Mielen Päällä -retriitti tarjoaa sinulle ihanteellisen ympäristön ja mielentilan, jossa voit rauhassa pysähtyä ilman häiriötekijöitä tai velvollisuuksia. Retriitti tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä elämäsi uudella tavalla ja pitää itsestäsi parempaa huolta.

Mitä saan retriitistä?
Retriitissä opastamme sinulle meditaation perusteet ennen ensimmäistä varsinaista mediaatioharjoitusta. Aiemmalla meditaatiokokemuksella ei ole merkitystä. Jos haluat lisätietoa meditaatiosta ja kokea sen hyvinvointia parantavan vaikutuksen, tarjoaa retriitti siihen erinomaisen tilaisuuden. Kaikkien retriitin aikana tehtävien hengitys- ja läsnäoloharjoitusten tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään onnellisuustaitojasi ja vahvistamaan sinua henkisesti. Saat harjoituksista suurimman hyödyn, kun jatkat oppimaasi arjessa.

Hyvää oloa hiljaisuudesta
Retriitin ajaksi suljemme puhelimet ja tietokoneet, sekä muut ulkoiset ärsykkeet. Vietämme retriitin hiljaisuudessa, jotta pystyt suuntaamaan täyden huomiosi itseesi ja omaan kokemukseesi. Voit siis tulla paikalle yksin,
elämänkumppanisi tai ystäviesi kanssa. Parhaan hyödyn saat, jos saavut paikalle aivan yksin.

Retriitissä yksin vietetyn ajan osuus on tärkeää. Tulet viettämään aikaa ilman häiriötekijöitä ja opit vapautumaan syyllisyydestä, että et tee mitään. Tämä on sinun omaa aikaasi, jolloin voit tehdä mitä haluat: voit nukkua, levätä, viettää aikaa luonnossa, meditoida tai vaikkapa piirtää. Päätät itse, mitkä ohjatut tunnit haluat retriitin ohjelmistosta valita. Retriitin ohjelma on täysin vapaaehtoista ja haluamme, että teet juuri niitä asioita, kuin sinusta hyvältä tuntuu. Jos kaipaat paikkaa, jossa voit jutella muiden kanssa, tämä retriitti ei ole sopiva vaihtoehto. Retriitissä ei ole varattu erikseen henkilökohtaisia keskustelutilaisuuksia ohjaajien kanssa. Jos kuitenkin koet toisen retriittiin osallistuvan kanssa, että haluatte keskustella, voitte sen tehdä sivummalla häiritsemättä muita osallistujia.

Laadukasta sisältöä ja miellyttäviä oppimiskokemuksia
Retriitin sisällöstä vastaavat Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen. Ohjattujen tuntien aikana käydään läpi läsnäolotaitoja ja niitä vahvistavia toimintamalleja, joita voimme opetella ja vahvistaa. Retriitin teemat perustuvat tieteellisen näytön vahvistamiin onnellisuuden osatekijöihin ja käytännönelämässä opittuihin taitoihin. Autamme sinua rentoutumaan ja teemme oppimisesta miellyttävää. Yksi avainteemoistamme on kiitollisuus, jolla on keskeinen vaikutus hyvinvointimme lisäämisessä.

Kaikki harjoitukset opetetaan käytännönläheisellä tavalla. Saat retriitin myötä kokonaisvaltaisen ymmärryksen siitä, mitä sinun kannattaa tehdä arjessa, jotta elämäsi olisi mahdollisimman onnellista. Annamme työkaluja, jotta voit käyttää oppimiasi asioita arkisissa elämäntilanteissa, perheen parissa, työssä ja vapaa-ajalla.

Tee olosi mukavaksi
Retriitin ohjelma on suunniteltu niin, että saavutat tilan, jossa olosi on rentoutunut ja mielesi on kirkas. Voit osallistua kaikille tunneille ja meditaatioharjoituksiin, tai jättää jonkun osuuden väliin ja viettää tuon ajan tehden sitä, mikä tuntuu hyvältä. Huomaat pian, miten helpottavaa on viettää yhteisiä hetkiä hiljaisuudessa ja siitä, miten ihanaa onkaan vain olla ja hengitää. Meditaation kuuluu tuntua luonnolliselta ja hyvältä, eikä harjoittelun tule aiheuttaa ahdistusta. Autamme Sinua etsimään hyvän asennon, jossa voit rentouttaa kehosi ja mielesi. Tätä varten salissa on tyynyjä, makuualustoja, meditaatiojakkaroita ja tuoleja.

Missä retriitti pidetään?
Retriittipaikkanamme on Hauhossa luonnonrauhassa sijaitseva korkeatasoinen Hahkialan Uiskolan hyvinvointikeskus. Retriitin ajan koko alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön. Retriitissä et voi tulla häirityksi
ulkopuolisten toimesta ja voit nauttia alueen rauhasta. Haihkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen kaupungeista Kirrisen rannalla, ja sen ympäröivä luonto antaa mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin tai pelkästään maisemista nauttimiseen. Uiskolassa on upea kelluva sauna, joka lämmitetään iltakäyttöön paljun kanssa. Monille retriittivieraille pulahtaminen avantoon on iso osa retriitin puhdistavaa kokemusta.

Mitä retriitissä syödään?
Retriitin ateriat ovat valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Raaka-aineet ovat tuoreita ja leipä ja leivonnaiset tehdäänpääasiassa alusta alkaen itse. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset
lähituottajien pelloilta ja yrtit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu järjestetään hiljaisuudessa lasiterassilla upeiden maisemien ympäröimänä.

Ruokailujen tavoitteena on edistää vieraiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Parhaista raaka-aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään virkistäytymistä. Ruoka on puhdasta ja ravitsee koko kehoa. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria ja punaista lihaa.

Miten retriitissä majoitutaan?
Retriittiin kuuluu majoitus omassa hotellitasoisessa huoneessa. Huoneisiin kuuluvat liinavaatteet, pyyhkeet sekä oma WC ja suihku. Ikkunoista avautuu kaunis maisema Kirrisen järvelle. Haluamme taata vieraillemme yksityisyyden ja siksi majoittuminen omassa huoneessa on retriitin onnistumisen kannalta tärkeää. Retriitin tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään kykyäsi kokea rakkautta, elämäniloa ja mielenrauhaa joka hetki.

Mitä retriittiin tarvitaan mukaan?

 • Rennot ja mukavat vaatteet
 • Villasukat
 • Uima-asu
 • Saunatarvikkeet
 • Herätyskello. (Voimme myös herättää sinut)
 • Lämmintä vaatetta
 • Hyvät kengät metsässä kävelyyn

Mitä tarjoamme retriitissä?

 • Täysihoidon koko retriitin ajaksi
 • Majoituksen laadukkaassa omassa huoneessa, jossa oma WC ja suihku
 • Meditaatiotilan, josta voi lainata joogamattoja, meditaatiojakkaroita sekä vilttejä
 • Mahdollisuuden saunomiselle ja uimiselle
 • Ohjatut tunnit ja opetussisältö

Mitä emme suosittele otettavaksi mukaan retriittiin?

 • Päihteet
 • Elektroniset laitteet (padit, mp3-soittimet, tietokoneet jne. )
 • Kirjat, lehdet, sanomalehdet ja muut häiriötekijät
 • Kännykän suljet sen jälkeen kun olet päässyt mukavasti majoittumaan.
 • Sinut tavoittaa tarvittaessa retriittikeskuksen päivystysnumerosta, jonka saat edellisviikolla ennen retriitin alkua. Annathan numeronlähtiessäsi niille ihmisille, joiden haluat sinun tavoittavan retiitin aikana

Tarkista motivaatiosi ennen retriitin varaamista
Jos tulet retriittiin siksi, että haluat oppia olemaan tekemättä mitään ja haluat viettää aikaasi vain itsesi kanssa, tulet rakastamaan retriittikokemustasi. Opit nauttimaan meditaatiosta ja ymmärrät miksi kannattaa tehdä töitä oman itsensä kanssa ja ymmärrät omaa mieltäsi paremmin.

Jos siis mielenkiintosi on aitoa ja etsit rauhaa, sinulla tulee olemaan upeaa aikaa kanssamme. Jos ”et ole varma”, ”haluat tappaa aikaa”, tai ”ei ole mitään parempaa tekemistä” ethän haaskaa aikaasi kanssamme. Meidän tavoitteemme on opettaa saavuttamaan sinua syvä ja rauhallinen hyvänolontunne.

Retriittiin lähteminen tarkoittaa, että sinun tulisi olla valmis tekemään työtä itsesi kanssa. Retriitin aikana opit, miten lepäät itsesi sisällä ja tämän tulisikin olla pääasia. Tämä ei tarkoita sitä että sinun täytyy pysyä huoneessasi – voit vapaasti nauttia ajastasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Pysy kuitenkin Uiskolan läheisyydessä.

Huomioithan, että tulet viettämään aikaa yksin ja hakemaan voimaa ja vastauksia itsestäsi. Jos siis koet kaipaavasi keskustelukumppania, tämä retriitti ei ole paras vaihtoehto. Tiimimme on toki paikalla koko retriitin ajan, mutta tarkoitus on viettää aikaa ohjattujen tuntien ja meditaation lisäksi hiljaisuudessa.

Henkisyys on voimavara, jota voit itse vahvistaa ja jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois.
Reflektoimalla itse omia kokemuksiasi ja harjoitteluasi saat retriitistä eniten hyötyä. Tarkoituksemme on mahdollistaa kaikille osallistujille
mahdollisuus olla ja nauttia hiljaisuudesta mahdollisimman paljon. Mikäli haluat jutella, saat rintamerkin, jota voit pitää rinnassa kun hyvältä tuntuu. Tämä on merkki muille, että kaipaat juttuseuraa tai voit halutessasi keskustella toisten halukkaiden osallistujien kanssa. On tärkeää kunnioittaa muiden retriittiä. Siksi turhan äänekäs pölinä ja kännykän käyttö muiden aikana tekee muiden olon hankalaksi. Jos heittäydyt mielenkiintoiseen keskusteluun muiden osallistujien kanssa se toki sopii, kunhan huolehdit, ettei keskustelutuokionne häiritse muita.

Jos epäröit, puhu kanssamme
Jos sinulla on ongelmia ja joku juttu ei oikein toimi tai tuntuu ikävältä, kerro se meille. Olet sitten tyytyväinen tai tyytymätön johonkin voimme auttaa vain, jos kerrot sen meille selvästi. Olemme paikalla sinua varten, joten kysy rohkeasti meiltä. Autamme sinua mielellämme elämään ja harjoituksiin liittyvissä asioissa. Majoitustilan oma henkilökunta pitää huolta ympäristöstä, joten kerro heille, jos tarvitset jotain siihen liittyen.

Muista hemmotella itseäsi
Retriitin aikana sinulla on mahdollisuus varata pieni hemmotteluhetki itsellesi lisämaksusta. Hoidot sopivat sinulle, kun haluat hemmottelua niin mielelle kuin kehollekin. Huomioimme sinut kokonaisvaltaisesti ja hoito kietoo sinut varmasti lempeään syleilyynsä. Hoidot tehdään rauhallisissa huoneissa. Lähdet hoidosta hymyilevänä, levänneenä ja hyvinvoivana. Mielesi on rentoutunut ja rauhallinen.

Voit halutessasi varata hoidot jo ennen retriittiä ja saat niistä lisätietoa viikkoa ennen retriitin alkua. Hinnat 30-70 € hoidosta ja kestosta riippuen.

Retriitin ruokailut
Uiskolan ravintola valmistaa laadukkaat ateriat retriitin aikana olevan satokauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti. Retriitissä ei tarjoilla punaista lihaa. Ruokavalio koostuu kasviksista, kanasta ja kalasta. Retriitin aikana
pyritään välttämään valkoista sokeria.

Kaikki ateriat sisältyvät retriitin hintaan. Tarjolla on myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Pyydämme allergioista tiedon lähenpänä retriitin alkua sähköpostitse.

Retriittiin saapuminen
Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista. Hyvinvointikeskus sijaitsee osoitteessa Viittakiventie 75, Hauho.

Hämeenlinnasta Uiskolaan ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta Uiskolaan ajaa tunnissa. Tulet saamaan ennen retriitin alkua alueen kartan ja pysäköintipaikalta on selvät opasteet päärakennukseen, josta saat avaimet omaan huoneeseesi.

Retriitin ohjelma

LAUANTAI 24.2
10-12 Majoittuminen
12-13.30 Aloitusinfo käytännön asioista ja ohjeistus meditaatioon. Ensimmäinen meditaatioharjoitus.
13.30 -14.30 Lounas
17-18 Ohjattu tuokio
18-19 Päivällinen
18.30-21 Sauna ja palju lämpimänä
21-21.30 Hyvän yön rentoutus
Iltapalan voit nauttia omaan tahtiisi.

SUNNUNTAI 25.2
8.30-9 Aamumeditaatio
9-10 Aamupala
10-11.30 Ohjattu tuokio
13-14 Lounas
15.30-16 Retriitin lopetus
16 kotimatkalle

Retriitin tiedot
AJANKOHTA: helmikuu 24 - helmikuu 25
HINTA: 290€ sis. alv
VARAA: Siirry FitFarmin verkkokauppaan

Voit maksaa osan Mielen Päällä -retriitin osallistumismaksusta Smartum Saldolla tai Seteleillä.

SIJAINTI: HAHKIALAN UISKOLA
OSOITE: Viittakiventie 75, Hauho

JÄRJESTÄJÄN NIMI: Mielen Päällä
PUHELINNUMERO: 040 487 8010
SÄHKÖPOSTI: info@mielenpaalla.fi
VERKKOSIVU: http://www.mielenpaalla.fi

0
Feed